KABS Hvidovre

Helhedsorienteret og skadesreducerende behandling af opioidafhængighed

Info om KABS Hvidovre

KABS Hvidovre er et behandlingstilbud til dig med en afhængighed af heroin, metadon, morfin eller andre opiater.

Vi tilbyder substitutionsbehandling og du får tilknyttet en behandler som hjælper dig med at sætte ord på de mål du gerne vil nå.

KABS Hvidovre har også heroinbehandling som et tilbud til dig, som har forsøgt substitutionsbehandling uden held.

Vi bor 300 meter fra Hvidovre station i lyse og venlige lokaler. Vi ligger på 1. sal og har elevator.

I caféen kan du altid få en kop kaffe. De fleste dage tilbyder vi morgenmad eller varm mad til frokost. Der er altid mulighed for at tale med en medarbejder – også om de ting der er svære.

”Jeg troede ikke på, at jeg kunne komme ud af mine problemer”

Adresse

Hvidovrevej 80D, 1.sal
2610 Rødovre
Tlf: 45 11 75 75

TELEFONTID:
Man-Fre: 9:00-14:00

Mail: kabs.hvidovre@glostrup.dk
Følg KABS Hvidovre på Facebook

Åbningstider

Mandag: Kl. 9:00-12:00
Tirsdag: Kl. 9:00-12:00 og kl. 15:00-17:00
Onsdag: Lukket
Torsdag: Kl. 9:00-12:00
Fredag: Kl. 9:00-12:00

Heroinklinikkens åbningstider:

Man – søn: Kl. 9:00-11:00 / 15:00-16:15

kabs hvidovre medicin

Vejen til behandling i KABS Hvidovre

Hvis du gerne vil i behandling hos os, kan du ringe direkte til afdelingen og få en aftale. Vi har behandlingsgaranti som betyder at din behandling starter indenfor 14 dage. Vi tilbyder behandling efter Sundhedslovens § 142 og Servicelovens § 101.

Hvis du er i tvivl om du ønsker behandling eller hvilken behandling vi kan tilbyde dig, er du meget velkommen til at kontakte os og høre nærmere om KABS´ tilbud.

Du kan også tale med din sagsbehandler eller kommunens rusmiddelkonsulent om hvilken behandling du har brug for, og så kan de vejlede dig.

Du har frit valg til misbrugsbehandling. Det betyder at du kan ønske behandling i KABS, selvom din kommune har et andet tilbud som de bruger. Behandlingen er altid gratis for dig da din kommune afholder udgiften.

 

”I KABS Hvidovre er der altid kaffe på kanden og tid til en snak”

Det kan vi hjælpe med

I KABS Hvidovre tilbyder vi både lægelig og social behandling.

Den lægelige behandling tager udgangspunkt i dit helbred og dit stof – og medicinbrug. Typisk behandler vi opioid-afhængighed med medicin som f.eks. subutex, suboxone, contalgin, metadon og i særlige tilfælde lægeordineret heroin. Vi har fokus på, at mindske og forebygge de skader et misbrug af stoffer kan føre med sig.

Den sociale behandling er typisk sammensat af en kombination af individuelle samtaler, psykologforløb og gruppebehandling. Vi har mange forskellige gruppetilbud (f.eks. motionsgruppe, angstgruppe, mad- og netværksgrupper).

Vi tilrettelægger behandlingen så den bedst muligt hænger sammen med din hverdag.

kabs hvidovre facade

Når behandlingen er i gang

Sammen skal vi finde ud af hvilke problemstillinger og behov du har. Det sker ved samtaler med læge, socialrådgiver, sygeplejeske, psykolog og psykiater (ved behov). Under samtalerne finder vi ud af hvad din behandling skal indeholde. Der vil også være mulighed for at inddrage vores pårørenderådgiver.

I KABS Hvidovre tager behandlingen altid udgangspunkt i dit liv og dine ønsker. Målet for behandlingen er ikke nødvendigvis at du skal blive stoffri, men at arbejde med de mål vi sammen finder frem til.

Når du er indskrevet i KABS Hvidovre, tales der ikke altid kun om forbrug af stoffer. Vi oplever at forbruget af stoffer har en betydning for mange andre områder i dit liv, så vi taler også om venner, uddannelse, arbejde, familie, følelser, hverdagen, kost, motion og meget mere.

Du bliver tilknyttet et tværfagligt team, som består af socialrådgiver, pædagog, sygeplejerske, psykolog og læge. Teamet hjælper dig med at nå de mål som du har sat dig.

Vi skræddersyr en behandlingsplan sammen med dig som kan indeholde følgende:

  • Individuelle samtaler med en behandler
  • Psykologforløb
  • Krops-/Fysioterapi
  • Gruppebehandling
  • Socialrådgivning
  • Pårørenderådgivning
  • Mad og socialt samvær i vores café
  • Sundhedssamtaler (fx hepatitisbehandling, vaccinationer)

Det er dig, som sætter målet og sammen finder vi vejen dertil.

Brug for hjælp? Kontakt os