Du har frit lægevalg

Hvis du får substitutionsbehandling, så har du ret til selv at vælge, hvor du får din lægelige behandling fra. Hvis der er plads, kan lægen få overført din behandling.

Dit valg

Hvis du får substitutionsbehandling, så har du ret til selv at vælge, hvor du får din lægelige behandling fra. Det betyder, at du kan henvende dig, der hvor du gerne vil forsætte din lægelige behandling. Herefter vil vores personale fortælle om mulighederne for plads og ventelister hos vores afdelinger.

Behandlingsstedets læge vurderer derefter mulighederne for at overtage din behandling ud fra en samtale om dine behov. Hvis der er plads hos behandlingstedet, kan lægen få overført din behandling. Dog skal du også give samtykke til at KABS må få dine journaloplysninger, som bliver udvekslet med din kommune.


Har du brug for hjælp?

Et stofmisbrug kan være svært at få under kontrol, derfor tilbyder KABS individuelle behandlingsforløb.

Forløbet er skræddersyet til dine behov, og vi tager hensyn til dine ønsker. Tag det første skridt og start din behandling i dag.


Hvad skal du være opmærksom på?

Du kan bruge frit lægevalg, hvis du er i substitutionsbehandling, som din kommune har godkendt, eller hvis din kommune har godkendt dig til substitutionsbehandling, men endnu ikke har begyndt behandlingen.

Du skal dog være opmærksom på at det sted, hvor du ønsker at modtage din behandling, kan afvise dig, såfremt:

  • der ikke er plads det pågældende sted
  • lægen det pågældende sted vurderer, at behandlingen ikke kan overtages i forhold til dine behandlingsbehov
  • lægen det pågældende sted vurderer, at den nødvendige kontakt forhindres af for lang rejsetid for dig
  • du skal i heroinbehandling
Brug for hjælp? Kontakt os

KABS behandlingsafdelinger er genåbnet med fokus på minimering af COVID-19 smitterisiko. På grund af de seneste anbefalinger skal alle medarbejdere i KABS benytte værnemidler i afdelingerne. Vi opfordrer også til, at du benytter mundbind når du ankommer til afdelingen og så længe du bevæger dig rundt i afdelingen. Hvis du føler dig syg med feber, tør hoste og træthed skal du blive hjemme og kontakte din afdeling i stedet. Det gælder også hvis du samtidig har hovedpine, muskelsmerter og ondt i halsen eller mister smags- og lugtesans. Under Om KABS øverst på hjemmesiden kan du finde afdelingernes telefonnumre og mailadresser. Ring eller skriv til os, så finder vi ud af hvordan vi kan hjælpe dig bedst muligt. Vi følger corona-situationen løbende og tilpasser behandlingen, hvis det bliver nødvendigt. Følg med på www.kabs.dk eller på vores facebookside KABS Behandlingscenter.

×