Heroin

Heroin er et stof, som fremstilles af saften fra opiumvalmuen. Det fås som hvid heroin, der enten sniffes eller fixes. Derudover kan man også få stoffet som brun heroin, som også bliver kaldet ”rygeheroin”.

Påvirkning

Heroin påvirker centralnervesystemet og giver en øjeblikkelig rus – en tilstand af uendelig eufori. Det tager omkring 1-2 minutter, hvorefter kroppen sløves, og man kan føle sig afslappet og aldeles ligeglad med alting (”kokse-fasen”). Heroin-påvirkningen varer i 4-6 timer, så indtræder eventuelle abstinenser, som kan sammenlignes med en virkelig hård omgang influenza. Det er utroligt ubehageligt.

Heroin tilhører familien af stoffet opioider, som stimulerer hjernens opioid-receptorer (en slags modtagere i hjernen). Det er opioiderne, som skaber afhængigheden. Opioid-receptorerne kan stimuleres ved at erstatte heroinen med et andet opioid-stof. Det er denne effekt, man benytter i behandling af opioid-afhængighed, substitutionsbehandling. Morfin er et tilsvarende kendt opioid-stof, som er et smertedæmpende stof, der ofte bruges i medicinsk behandling. Dog er det er det knap så stærkt som heroin.


Har du brug for hjælp?

Et stofmisbrug kan være svært at få under kontrol, derfor tilbyder KABS individuelle behandlingsforløb.

Forløbet er skræddersyet til dine behov, og vi tager hensyn til dine ønsker. Tag det første skridt og start din behandling i dag.


Bivirkninger

Heroin er et hårdt stof. Når det sælges på gaden er det ofte blandet med andre og ukendte stoffer; det kan være sukker eller koffein og andre assorterede, kemiske stoffer. Der er en stor risiko for ”urent stof”, som kan være livsfarligt, da du aldrig ved præcist, hvad du får, og hvordan det er lavet.

Man bliver hurtig afhængig af heroin, og det kan hurtigt svække ens hjerne, sociale liv, økonomi og generelle sundhed. Det kan være svært at skaffe 5-8-10.000 kr. hver måned. Mange heroin-misbrugere lever med øget risiko for vold, urene stoffer, sundheds-risici og markant øget kriminalitet og prostitution. Det er en konstant jagt på det næste sus, hvad enten det fixes eller ryges. Det er et stresset, belastende og farligt gaderæs, og har ofte katastrofale omkostninger for det enkelte menneske – både hvad angår økonomi, følelser/belastning og socialt.

KABS behandling af heroin

Et voksende forbrug eller misbrug af heroin skal behandles. KABS tilbyder substitutionsbehandling (erstatnings-præparater til heroin) til heroinbrugere/-afhængig, der synes, at det er ved at fylde for meget, eller hvor heroinen pludselig fylder det hele og alting opleves kaotisk og akut. Måske du gerne vil stabiliseres, reducere dit behov for opioider eller helt trappe ud af afhængigheden.

Ifølge Sundhedsstyrelsens vejledning skal KABS altid først overveje substitutionsbehandling med den syntetiske opioid Buprenorfin (fx Subutex, Suboxone). Hvis det er uden effekt, kan KABS vurdere om Metadon også skal afprøves. Medicinsk behandling kommer altid sammen med en social indsats. Den sociale indsats afhænger af hvilke problemer, som du måske også har. Social indsats kan være alt fra praktiske ting og vejledning til sundheds-relaterede ting (blodprøver, EKG, sår, infektioner) eller hjælp til at finde rundt i de offentlige systemer, psykiatri osv. KABS Hvidovre tilbyder bl.a.  også lægeordineret heroin, som en af de eneste to klinikker på hele Sjælland.

Læs mere om KABS specialenhed: Hvidovre

Brug for hjælp? Kontakt os

KABS behandlingsafdelinger er genåbnet med fokus på minimering af COVID-19 smitterisiko. Hvis du føler dig syg med feber, tør hoste og træthed skal du blive hjemme og kontakte din afdeling i stedet. Det gælder også hvis du samtidig har hovedpine, muskelsmerter og ondt i halsen eller mister smags- og lugtesans. Under Om KABS øverst på hjemmesiden kan du finde afdelingernes telefonnumre og mailadresser. Ring eller skriv til os, så finder vi ud af hvordan vi kan hjælpe dig bedst muligt. Vi følger corona-situationen løbende og tilpasser behandlingen, hvis det bliver nødvendigt. Følg med på www.kabs.dk eller på vores facebookside KABS Behandlingscenter.

×