Kokain

Kokain er et stof, som er lavet af kokaplanten og fås typisk som et hvidt pulver. Kokain giver en øjeblikkelig lykke-rus, hvor man føler sig opstemt, energisk og fuld af selvtillid og kan det hele på ingen tid.

Påvirkning

Kokain kan sniffes, spises/drikkes og fixes (injiceres). Det virker opkvikkende og stimulerende og rusen kan sammenlignes med amfetamin og ecstacy. Når man er påvirket føler man ikke sult, træthed, smerte men overbelaster kroppen.

Folk, som er påvirket af kokain, vil typisk også få høj puls og større pupiller end normalt. Nogle bliver afhængige efter blot ét indtag og for mange, styrer kokainen hurtigt hele deres tilværelse.

Har du brug for hjælp?

Et stofmisbrug kan være svært at få under kontrol, derfor tilbyder KABS individuelle behandlingsforløb.

Forløbet er skræddersyet til dine behov, og vi tager hensyn til dine ønsker. Tag det første skridt og start din behandling i dag.


Bivirkninger

Kokain er et farligt stof. Det kan skjule mange af de alvorlige bivirkninger, fordi man ikke ordentligt kan mærke sin krop og de naturlige signaler. Under rusen bliver signaler om for eksempel om tørst, træthed og hjertebanken fortrængt af følelsen af ’super-energi’, og det kan være farligt. Jo mere du indtager desto større sus. Man kan få en overdosis og få psykotiske symptomer (akut kokain delirium), hvor realitetssansen er ude af spil, og man kan sanse noget, som ikke er. Et af de værste symptomer er det såkaldte ”kokain insekt” (kendt som ”cocaine bugs”), hvor man føler insekter kravle under huden.

Det er set flere gange, at folk har boret, gravet og skåret i huden for at blive fri af insekterne i psykotisk tilstand. Så kraftigt et stof er kokain også. Stoffet kan også skabe øget blodtryk, som kan resultere i hjertetilfælde. Ved et jævnligt brug af kokain udvikler kroppen tolerans og får brug for mere stof for at opnå samme rus. Samtidig udvikler mange sensibilisering, som viser sig som en forøgelse af effekt; både rus og abstinenser, som altså bliver værre og værre for hver gang. Det kan fysisk vise sig som motorisk uro, rastløshed, søvnbesvær, rystelser i arme og ben eller egentlige kramper.

En anden ting mange glemmer er, at kokain er suverænt det stof, hvor der findes allerflest tilsætningsstoffer med meget uheldige bivirkninger.

KABS behandling af kokain

Et voksende forbrug eller misbrug af kokain skal behandles. KABS tilbyder forskellige typer behandling til kokain-brugere. Det er både dig der synes, at det er ved at fylde for meget, eller hvor stofferne pludselig fylder det hele og alting opleves kaotisk og akut. Behandlingen består af flere dele, der dækker alt mellem:

  • samtale
  • rådgivning
  • information
  • vejledning
  • medicinsk og social behandling.
Brug for hjælp? Kontakt os