Heroinbehandling

Heroinbehandling er til personer, som trods substitutionsbehandling forsat har et vedvarende stofbrug med illegal heroin. Formålet er at erstatte et stofbrug af illegal heroin med ordineret heroin.

Lægeordineret heroin kan være vejen væk fra et hektisk gadeliv

Heroinbehandling er til personer, som trods substitutionsbehandling forsat har et vedvarende stofbrug med illegal heroin. Der er mange grunde til at søge om heroin behandling. Formålet er at erstatte et stofbrug af illegal heroin med ordineret heroin og samtidig tilbyde nogle sikre rammer, hvori stoffet kan indtages. Brugere i heroinbehandling kan i samråd med lægen vælge forskellige kombinationer af heroin og metadon, som passer den enkelte. Sågar på dagen!

Samtidig står vi klar med et omfattende sundhedstilbud og social behandling, som passer med den lægelige behandling og dine ønsker. Heroinbehandling kan hjælpe dig videre uanset om, du vil stabiliseres på lægeordineret heroin, trappe ned og videre i substitutions-behandling (metadon) eller helt stoppe med heroin. Vi planlægger behandlingen sammen med dig, så den passer til dig og dine behov. Alle er forskellige, og har brug for forskellig behandling.


Har du brug for hjælp?

Et stofmisbrug kan være svært at få under kontrol, derfor tilbyder KABS individuelle behandlingsforløb.

Forløbet er skræddersyet til dine behov, og vi tager hensyn til dine ønsker. Tag det første skridt og start din behandling i dag.


Hvad kræver det at få heroinbehandling?

For at få heroinbehandling hos KABS skal du have en henvisning fra enten din egen læge, kommunen eller dit nuværende misbrugscenter. Så får du en tid hos KABS-lægen, og finder ud af om, heroinbehandling er en god mulighed for dig. For at få heroin behandling kræver det, at du:

  • har været i misbrugsbehandling før, og har afprøvet Buprenorfin og Metadon uden at opnå den ønskede virkning/effekt
  • ønsker at komme væk fra gade-heroin og de risici, der er tilknyttet (risiko for urent stof, trusler om vold, kriminalitet)
  • er påvirket af dit behov for heroin på din sundhed, økonomi og dit sociale liv
  • ikke vil eller kan fixe mere

Hvordan foregår heroinbehandling?

Heroinbehandling fås både som tabletter og til injektion. Begge former indtages på klinikken overvåget af en specialuddannet sygeplejerske. Vores sygeplejersker vejleder, rådgiver og støtter dig i din behandling. Du kommer på klinikken hver dag, og får udleveret din heroin. Heroinen skal tages på klinikken, hvor personalet doserer den, kan hjælpe dig og kan se, at du er OK.

Personalet kan hjælpe dig, og har forskelligt udstyr til rådighed, som sikrer dig en god behandling under trygge forhold. Fx. er der en vene-scanner på klinikken, hvis det er svært at finde et godt sted at fixe. Der er små båse, hvor du kan tage din heroin. Ved siden af er der et hvilerum, hvor alle skal sidde et kvarters tid og slappe af indtil personalet kan se, at du er OK, og kan tage hjem igen. Heroinen er kun en del af behandlingen.

Der er en læge og flere sygeplejersker til rådighed, som fx kan hjælpe dig med:

  • Medicin i forhold til afhængighed af alkohol eller benzodiazepiner
  • Behandling af angst eller depression
  • Pleje af sår, vaccinationer, screening og behandling for hepatitis/HIV
  • Gratis prævention, vejledning i sikker sex, tandpleje og behandling
  • Generelt om sund kost og livsstil
Brug for hjælp? Kontakt os